Quantcast

Exkluzivní premiéra na Viasat History: Středověcí mrtví

| redakce | tisk

Stopy každodenního života minulosti mohou být stále ještě odhaleny - a nejsou to jen artefakty, co nám zůstalo k nalezení - zůstala i těla. Stovky a tisíce koster jsou pohřbeny v místech, po kterých denně chodíme! A abychom pochopili, jaký život tehdy tito lidé žili, musíme jim naslouchat, i když jsou mrtví.

Protože pouze ti, kteří tehdy žili mohou odhalit ty největší a nejtemnější tajemství středověku. Díky zbrusu novému seriálu Středověcí mrtví se přenesete do nitra středověku jako ještě nikdy před tím a poznáte i tajemství, která až dosud skrýval.

Kosti středověkých mrtvých, které jsou pohřbeny jen pár metrů pod zemí, jsou němými svědky světa, který je už dávnou minulostí, jejich hlasy byly v průběhu let umlčeny. A s nimi i stovky tajemství, která čekají na to, až budou odhalena. Jejich hroby ukrývají nespočet příběhů, které čekají na to, až budou převyprávěny a také záhady, které čekají na své rozřešení. Tam, pod staletou špínou a sutinami, jsou příběhy, při jejichž vyprávění vám ztuhne krev v žilách, anebo se vám srdce rozbuší rychleji.

Některé z těchto středověkých pohřebišť jsou místy činu, která by dnes byla obehnána policejní páskou a důkladně prohledána kvůli zabezpečení důkazů, které by mohly prokázat něčí vinu. Jiné nabízejí zdrcující pohled na to, jak ve skutečnosti některé události utvářely běh našich dějin.

Co by nám řekli středověcí mrtví, kdyby mohli mluvit? Vyprávěli by podivuhodné příběhy o pohanských rituálech, moru a krutém světě, ve kterém obyčejní lidé zápasili o přežití. Vyprávěli by o době, kterou známe z knížek a ve které žili galantní rytíři, nedotčené panny a centrem všeho dění byly impozantní hrady. Ve skutečnosti to ale byla doba mocných, nenasytných šlechticů, bezohledných feudálních pánů, pochybných zákonů, nestydatého šarlatánství, doba zaslepená náboženskými předsudky a děsivým zneužíváním ze strany duchovních - laickými kazateli počínaje a vysokými kněžími konče.

Exkluzivní premiéra na Viasat History: Středověcí mrtví
▲ Exkluzivní premiéra na Viasat History: Středověcí mrtví

Překvapivou zprávou ale je, že středověcí mrtví mohou skutečně mluvit a vy jejich hlasy uslyšíte dostatečně jasně a hlasitě. Vyzbrojeni nejmodernější technikou a týmem předních odborníků budeme společně řešit zločiny a odhalovat záhady a tajemství - to všechno za pomoci těch, kteří v té době skutečně žili.

Několik staletí poté, co byli pohřbeni, teď mrtví vstávají z hrobů. Pojďte společně s námi odhalit jejich pozůstatky, a uslyšíte je mluvit!

Středověcí mrtví od úterý 28. května do 2. července ve 20:00 hodin na Viasat History.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články