Quantcast

Nová rumunská platforma Freesat oficiálně zahájila provoz

| redakce | tisk

V Rumunsku zahájila provoz nová satelitní platforma s názvem Freesat. Novou službu provozuje společnost Freesat SRL ve spolupráci s francouzským satelitním operátorem Eutelsat.

Freesat se liší od ostatních satelitních platforem na rumunském trhu. Provozovatel nabízí přístup k programům bez smlouvy a měsíčních poplatků. Roční předplatné služby Freesat stojí 99 RON včetně DPH, což je 22,75 eur.

První technické testy rumunské služby Freesat byly spuštěny na konci března tohoto roku.

V současné době se nabídka Freesat Romania skládá z následujících programů: TVR 1, TVR 2, Pro TV, Acasă TV, Pro Cinema, Sport.ro, Kanal D, Prima TV, Naţional TV, Favorit TV, TVR HD, TVR 3, TVR News, TVR Internaţional, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara, TVR Târgu-Mureş, Etno TV, Taraf TV a WEST TV.

Systém pracuje na základě předplacených karet a pro příjem je nutné nainstalovat kompatibilní satelitní přijímač s parabolou nasměrovanou na družici Eutelsat 16A (16°E). Služba je dostupná ve specializovaných obchodech.

"Chtěli jsme zajistit přístup k televizi i lidem s nižšími příjmy. Jsem přesvědčen, že s nejlepší nabídkou pro zákazníky. Za poplatek 99 lei mohou diváci sledovat své oblíbené stanice po celý rok," řekl Serban Belenes, generální ředitel rumunského Freesatu.

Spuštění projektu ohlásil Eutelsat již v říjnu 2011 během International Digital Forum v Bukurešti.

zdroj: media-sat.net





Reklama




Vybrané články