Quantcast

Bývalé společné programy s Canal Digital na Thoru 6

| redakce | tisk

Provozovatel severské placené televize Canal Digital zahájil paralelní distribuci programů Discovery Science, Discovery World, Eurosport 2 a TLC na starých a nových parametrech. Jde o programy, které byly dříve společné s UPC DTH, provozovatelem platforem freeSAT, UPC Direct a Focus Sat.

Výše uvedené programy se nově vysílají na družici Thor 6 (0,8°W), na kmitočtu 10,778 GHz, pol. H, SR 24500, FEC 7/8 v CA Conax v severském svazku. Signál z tohoto beamu směrem mimo severní Evropu klesá.

Ve stejném multiplexu je také stanice TV Finlad a britská zpravodajská FTA stanice BBC World News. Znamená to, že ve svazku pro severní Evropu bude signál BBC World News šířen nekódovaně a pro střední a východní Evropu na družici Thor 6 (0,8°W) z kapacity UPC DTH na kmitočtu 12,034 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK bude signál zakódován systémy CryptoWorks, Irdeto a Nagravision a dostupný jen pro zákazníky placené televize.

Konec sdílení SD programů Canal Digital s UPC DTH ale nepřinesl konec spolupráce obou subjektů. Nedávno Canal Digital začal i pro UPC DTH poskytovat modulaci dokumentárního kanálu Travel Channel HD. Stanice se 1.5.2013 stala součástí HD balíčku freeSATu.





Reklama




Vybrané články