Quantcast

Vysílač Brno - Kojál s výlukou 6.6.2013

| redakce | tisk

Na 6.6.2013 je naplánována výluka televizního vysílání na vysílači Brno - Kojál v čase od 6:00 do 15:00 hodin. Ve stejný den od 9:00 do 15:00 hodin bude probíhat také výluka rozhlasového vysílání.

Z vysílače Brno-Kojál nebude aktuálně vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov a multiplex 3 s programy Prima Love, Prima ZOOM, Óčko, ÓČKO GOLD, Šlágr TV, Active TV, a TIP TV.

Na vysílači Brno - Kojál dojde i k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 9.00 do 15.00 hodin. Toto se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 95,1MHz, ČRo Dvojka na frekvenci 102 MHz, ČRo Brno na frekvenci 106,5 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 104,5 MHz a Rádio Impuls na frekvenci 87,6 MHz.

Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie.

Výluka TV a rozhlasového vysílání z vysílače Brno - Kojál se dotkne pouze těch diváků, kteří přijímají signál právě z tohoto vysílače. Diváci, kteří přijímají signál z vysílačů Hády, Barvičova a Děvín se výluka netýká. V současné době jsou DVB-T vysílače v regionu Brno provozovány v jedné SFN síti, tj. Brno - Hády, Brno - Barvičova, Brno - Kojál a Děvín vysílají na stejných kanálech.

zdroj: ČRa





Reklama




Vybrané články