Quantcast

Skandál v Německu: Prodejci nabízejí přijímače s ilegálním softwarem

| redakce | tisk

Někteří prodejci se satelitní a anténní technikou v Německu prodávají digitální satelitní přijímače s nainstalovaným ilegálním softwarem, který umožní bezplatný příjem rakouské veřejnoprávní ORF. Situace s prodejem boxů s pirátským softem je nejhorší v jižním Německu. Řada prodejců se satelitní technikou si navíc není vědoma, že prodává přístroje s nelegálním softem.

Prodejem přístrojů s ilegálním softwarem postupuje prodejce značnému riziku - právním postihům. Samotný uživatel přístroje se vystavuje nebezpečí, že mu neautorizovaný soft příjímače nepřijme nový software ze satelitu. Dalších problémů se může setkat v okamžiku, kdy bude přístroj reklamovat.

Zájem o rakouské programy ORF u německých diváků může být velký, neboť kanál ORF1 přináší atraktivní filmy bez reklam, které v té době sice se vysílají i na německých privátních kanálech ale jsou přerušované reklamou. Programy ORF jsou kódované systémy Cryptoworks, Nagravision ale také systémem Betacrypt, který byl v minulých letech zdolán piráty. S pirátským příjmem bude v budoucnu konec. ORF pokračuje v přechodu na bezpečnější systémy Cryptoworks a Nagravision.

Upozornění: Tato zpráva má pouze informační charakter. Neslouží jako návod pro pirátský příjem digitální satelitní televize a ani jej nepodporuje. Pro příjem placené televize si obstarejte řádné předplatné pay-tv, která je v dané zemi dostupná

zdroj: DF





Reklama




Vybrané články