Quantcast

Turnaj mistrů startuje na FANDOVI, NOVA Sport a VOYO

| redakce | tisk

V Londýně dnes začíná závěrečný turnaj tenisové sezóny - 44. ročník Turnaje mistrů. Osm nejlepších singlistů a osm deblových párů se v příštích osmi dnech popere o podíl z celkové dotace 6 miliónů dolarů. Přímé přenosy ze dvouhry nabídne FANDA, NOVA Sport a VOYO. Čtyřhru přinese NOVA Sport a VOYO.

ATP World Tour Finals se zúčastní i letos dva čeští zástupci. Tomáš Berdych sice jako jediný hráč elitní desítky nezískal ani jeden turnajový titul, ale dvakrát byl ve čtvrtfinále grandslamu a připsal si i čtyři semifinálové účasti na turnajích tisícové série. Jeho daviscupový kolega Radek Štěpánek si v Londýně zahraje po boku Leandra Paese. Česko-indické duo zkraje roku vyhrálo Australian Open, což mu stačilo ke kvalifikaci, přestože v poslední době už spolu Štěpánek a Paes příliš často nehráli.

V úvodním utkání singlové skupiny "B" si dnes Tomáš Berdych zahraje (od 15:00 na FANDOVI, NOVA Sport a VOYO) s novicem na Turnaji mistrů, Stanislasem Wawrinkou. Tento zápas by mohl být pro oba muže klíčový, ve skupině je totiž doplňují Španělé Nadal a Ferrer, kteří si v sobotu zahráli semifinále v Paříži. Také další dva semifinalisty z haly Bercy přiřadil londýnský los do jedné skupiny: Djokoviče a Federera v ní doplní Del Potro a Gasquet, kteří se potkají hned v pondělí večer. Richard Gasquet postoupil na Turnaj mistrů z deváté příčky žebříčku, protože Brit Murray se po operaci zad odhlásil už v průběhu října.

Velkou motivaci uspět v Londýně má Rafael Nadal. Turnaj mistrů totiž ještě nikdy nevyhrál a navíc v případě neúspěchu může přijít o post světové jedničky. Na tu si brousí zuby Novak Djokovič, vítěz posledních tří velkých turnajů v Pekingu, Šanghaji a Paříži. Horkým kandidátem na celkové vítězství je ovšem i Roger Federer. Nemá za sebou sice nejlepší sezónu, ale Turnaj mistrů už v kariéře šestkrát vyhrál, z toho dvakrát právě v Londýně. A na konci kalendářního roku je jeho forma tradičně fantastická.

Přímé přenosy ze dvouhry nabídne FANDA, NOVA Sport a VOYO. Čtyřhru přinese NOVA Sport a VOYO. Zápas Tomáše Berdycha se Stanislasem Wawrinkou je na programu dnes od 15:00 na FANDOVI, NOVA Sport a VOYO.

zdroj: TV Nova





Reklama




Vybrané články