Quantcast

C8 získal licenci pro ČR, SR a Rumunsko

| redakce | tisk

Společnost Chello Central Europe může spustit svůj nový tématický kanál C8 v Česku, na Slovensku i v Rumunsku. Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) udělil žadateli dvě samostatné vysílací licence pro satelitní vysílání.

První licence je pro program C8 Czech Republic and Slovakia vysílaný na území České republiky a Slovenska, druhá vysílací licence je pro stanici C8 Romania šířenou na rumunském trhu. C8 v Česku a na Slovensku odstartuje již 5.5.2014.

Obě programové verze C8 mají identické tématické zaměření: stanice budou přinášet pořady pro děti a mládež, filmy a seriály, sportovní pořady, stejně tak i dokumenty a pořady o gastronomii a životním stylu se zaměřením na širokou veřejnost. Stanice budou vysílat denně minimálně 4 hodiny: od 20:00 do půlnoci, maximálně 6 hodin denně - nejpozději do druhé hodiny ráno.

Vysílací licence platí 12 let.

Regulátor RRTV zároveň informoval regulační orgány členských států Evropské unie, tj. Slovensko a Rumunsko, že na jejich území se může vysílat nový tématický kanál C8 Czech Republic and Slovakia, resp. C8 Romania.





Reklama




Vybrané články