Quantcast

Ovečky z Déčka slaví světové zlato

| redakce | tisk

Grafika dětského kanálu ČT :D slaví světový úspěch. České designérské studio Loom on the Moon a grafický tým dětského kanálu si ze soutěže Promax v New Yorku odváží zlaté ocenění. V kategorii On-air Illustration za večerní znělku ukončující dětský program.

Zlato v nejuznávanější profesní soutěži v oblasti kreativity v médiích získalo Déčko v kategorii On-air llustration za krátké klipy ukončující večer vysílání dětského programu, ve kterých účinkují ovečky upletené z duhové vlny.

První místo si odváží studio Loom on the Moon společně s grafiky dětského programu ČT :D. Autory výtvarného konceptu, na jehož základě vznikla přímo v České televizi série identifikačních znělek, jsou výtvarníci Daniel Špaček a Martin Hejl. Nejedná se přitom o první ocenění grafické výbavy dětského kanálu. Letos koncem března získalo Déčko stříbro v kategorii Nejlepší on-air identová kampaň na evropských cenách Promax udělovaných v Londýně.

Ovečky z Déčka slaví světové zlato
▲ Ovečky z Déčka slaví světové zlato

Když práci celého týmu Déčka ocenila evropská porota, už to byla obrovská výhra, v konkurenci desítek dalších skvělých prací. Světové zlato z Promaxu je nejvyšší metou, které je možné v naší části televizní práce dosáhnout. Velký dík tedy patří nejen výtvarníkovi Danovi Špačkovi, autorovi hudby Déčka Tadeáši Věrčákovi, ale také internímu týmu grafiky a selfpromotion České televize. Bez nich by se duhové ovečky nemohly každý večer loučit s diváky Déčka. Dvouminutová závěrečná znělka stanice je po necelém roce vysílání již téměř kultovní chvilkou a těší nás, že jej oceňují nejen děti a jejich rodiče v ČR, ale i špičky oboru televizní grafiky a selfpromotion v Evropě i ve světě,“ hodnotí vedoucí self promotion a grafiky České televize Denisa Kollárová.

V soutěži uspělo rovněž české studio Oficina, které se mimo jiné podílelo na grafice kanálu ČT art.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články