Quantcast

V úterý 19.8. výluka vysílače Votice, ve středu vysílače Kleť

| redakce | tisk

Na tento týden jsou ohlášeny dvě výluky televizních vysílačů. Již zítra bude mimo provoz vysílač Votice - Mezivrata a o den později jihočeský vysílač Kleť. Během výluky nebude možné z těchto vysílačů sledovat programy z DVB-T a VKV/FM stanic.

Výluka televizního vysílání dne 19. 8. 2014 potrvá od 6.00 do 15.00 hodin. Z vysílače Mezivraty nebude aktuálně vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize a multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a TV Barrandov.

Na vysílači Mezivraty dojde také k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 9.00 do 15.00 hodin. Toto se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 93,1 MHz, ČRo Dvojka na frekvenci 103,2 MHz, Evropa 2 na frekvenci 105,5 MHz, Rádio Blaník na frekvenci 95 MHz a Rádio Kiss Jižní Čechy na frekvenci 97,7 MHz.

Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie.

Výluka TV a rozhlasového vysílání z vysílače Mezivraty se dotkne pouze těch diváků, kteří přijímají signál právě z tohoto vysílače. Diváci, kteří přijímají signál z vysílačů Cukrák a Praha město, které jsou provozovány na stejných TV kanálech v SFN síti, se výluka netýká.

Ve středu 20.8.2014 proběhne výluka vysílače České Budějovice - Kleť.

Výluka televizního vysílání dne 20. 8. 2014 potrvá od 6.00 do 15.00 hodin. Z vysílače Kleť nebude aktuálně vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov a multiplex 3 s programy Prima Love, Prima ZOOM, Óčko, Óčko Gold, Šlágr TV, Active TV, ČT:D/ČT art a Jihočeská televize.

Na vysílači Kleť dojde také k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 9.00 do 15.00 hodin. Toto se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 91,1 MHz, Frekvence1 na frekvenci 94,1 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 102,9 MHz a v čase 9.00 až 11.00 hodin ČRo České Budějovice na frekvenci 106,4 MHz.

Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie.

Výluka TV a rozhlasového vysílání z vysílače Kleť se dotkne pouze těch diváků, kteří přijímají signál právě z tohoto vysílače. Diváci, kteří přijímají signál z vysílače Mařský vrch, který je provozován na stejných TV kanálech v SFN síti, se výluka netýká.

zdroj: ČRa





Reklama




Vybrané články