Quantcast

ČT vyhodnocuje situaci s právy na olympiádu

| redakce | tiskobrázek k článku: ČT vyhodnocuje situaci s právy na olympiádu

Společnost Discovery Communications získala od Mezinárodního olympijského výboru (MOV) veškerá multiplatformní vysílací práva v Evropě pro 4 olympijské hry v letech 2018 až 2024.

Discovery drží práva pro zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu (2018), letní v Tokiu (2020) a olympijské hry v letech 2022 a 2024, jejichž hostitelská města ještě nebyla zvolena.

Přímé přenosy, záznamy a další program z letních a zimních olympijských her se tradičně objevoval na programech České televize (ČT). Co tato nová skutečnost znamená pro diváky ČT?

V tuto chvíli situaci vyhodnocujeme. Budeme se snažit divákům České televize nabídnout olympijské hry na našich kanálech a v kvalitě, na kterou jsou zvyklí, i v dalších letech. Na jakékoli podrobnosti je však nyní ještě brzy,“ uvedla na dotaz webu parabola.cz Alžběta Plívová, mluvčí České televize.

V souladu s požadavky MOV se společnost Discovery zavázala poskytnout sublicence k vysílání nejméně 200 hodin z letních a nejméně 100 hodin ze zimních olympijských her pro volně vysílané programy. Znamená to, že Discovery bude udělovat částečné sublicence místním vysílatelům. O práva tak mohou usilovat nejenom veřejnoprávní ale i komerční volně vysílané stanice.

Společnost Discovery je vlastníkem společnosti Eurosport, která bude nejbližší 4 olympiády vysílat na svých programech Eurosport.





Reklama




Vybrané články