Quantcast

Překlopení Sky Germany do DVB-S2 v noci na 18.11.

| redakce | tisk

Německou satelitní placenou televize Sky Deutschland čekají letos na podzim technické změny. Operátor překlopí své DVB-S multiplexy do DVB-S2. Pro sledování programové nabídky provozovatele tak bude nutný modernější set top box s podporou DVB-S2 a MPEG-4.

Zatímco Sky Germany zatím nestanovila žádné konkrétní datum překlopení, Grundig SAT Systems (GSS) již oznámila, že překlopení transpondérů Sky Deutschland proběhne v noci ze 17. na 18. listopadu 2015.

Ve stejnou dobu německá Sky zredukuje počet transpondérů pro SD programy. Místo původních pěti transportérů v DVB-S bude po překlopení používat jen tři. Vedle změny normy na DVB-S2 se změní i kompresní formát distribuce SD programů z MPEG-2 na MPEG-4. Znamená to, že pro SD i HD bude využívat MPEG-4/H.264 (AVC).

Pro zákazníky Sky Deutschland změna v distribuci programů nebude mít žádný výrazný dopad. Přijímač si automaticky stáhne aktualizaci programových pozic stanic. Kabeloví operátoři s nabídkou programů Sky musí provést rekonfiguraci ručně.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články