Quantcast

MTG dokončila prodej maďarských kanálů Viasat3 a Viasat6

| redakce | tiskobrázek k článku: MTG dokončila prodej maďarských kanálů Viasat3 a Viasat6

Švédská mezinárodní zábavní skupina MTG (Modern Times) Group) dnes dokončila prodej svých maďarských bezplatných programů Viasat3 a Viasat6 a catch-up služby Viasat Play. Novým vlastníkem stanic se stala společnost Sony Pictures Television (SPT) Networks po schválení maďarským úřadem pro hospodářskou soutěž.

Hlavní kanál Viasat3 byl spuštěn v roce 2000, poté, co MTG získala majoritu v budapešťské stanici Alfa TV. Sesterský kanál Viasat6 odstartoval v roce 2008 a zaměřil se na mladší diváky a mužské publikum. Služba Viasat Play byla představena v roce 2010. Programy Viasat3 a Viasat6 jsou v Maďarsku šířeny kabelovými, satelitními a IPTV operátory.

"Naše maďarské programy byly prvními neplacenými TV kanály, které byly spuštěny mimo Skandinávii a Pobaltí. Jsme hrdí na to, co bylo dosaženo maďarským týmem a jsme přesvědčeni, že nový majitel bude chtít dosáhnout dalšího úspěchu v podnikání. Zaměřujeme se na naše evropské rozvíjející se trhy a vedoucí mediální domy v Pobaltí, Bulharsku a České republice," uvedl při oznámení prodeje stanic Viasat3 a Viasat 6 Jorgen Madsen Lindemann, prezident a CEO MTG.

MTG zůstává aktivní na maďarském trhu prostřednictvím placených programů Viasat Explore, Viasat History a Viasat Nature.





Reklama




Vybrané články