Quantcast

Jubilejní 50. Super Bowl již tuto neděli na Sport2

| redakce | tisk

Exkluzivně na Sport2 už tuto neděli ve 23:55 hodin se mohou fanoušci těšit na jubilejní 50. SUPER BOWL. Proti sobě nastoupí Denver Broncos a Carolina Panthers. Hlavní program začíná 8.2 v 00:30, ale Sport2 připravila pro své diváky speciální doprovodný program už 7.2. od 23:55 hodin.

Super Bowl je historicky nejsledovanější sportovní událostí v USA každý rok:
Postupně získal na takové popularitě, že se stal neoficiálním americkým svátkem a každoročně obsazuje přední příčky žebříčků sledovanosti televizních pořadů. V roce 2015 byl dokonce překonán americký divácký rekord, když Super Bowl XLIX sledovalo téměř 115 milionů diváků v USA.

Super Bowl vyniká také jedinečným doprovodným programem, který v poločase finálového zápasu přivítá některé z nejzářivějších hvězd hudebního nebe. Tento rok to bude skupina Coldplay. Celá událost je pak logicky hitem také na sociálních médiích - jen na Twitteru se během loňského živého přenosu Super Bowlu objevilo přes 28,4 milionu souvisejících tweetů.

Jubilejní 50. Super Bowl již tuto neděli na Sport2
▲ Jubilejní 50. Super Bowl již tuto neděli na Sport2

Letošní jubilejní 50. ročník Super Bowl se odehraje 7. února na kalifornském ultramoderním stadionu Levi´s Stadium ve městě Santa Clara, v domovské aréně týmu San Francisco 49ers. Tomu se však letos vůbec nedařilo, když se v tabulce NFL umístil jen o 1 příčku nad posledními Dallas Cowboys. Zapadá to však plně do historických statistik, kdy se zatím nikdy nestalo, aby se do finále soutěže probojoval tým, na jehož domovském stadionu se Super Bowl hraje.

DENVER BRONCOS VS. CAROLINA PANTHERS - ZÁPAS TITÁNŮ
Ani jeden ze soupeřů neměl nikterak jednoduchou cestu do finále, Panteři však dominovali už během základní části (15-1), vyhráli konferenci NFC a ani v Play-off nepřipustili žádné překvapení, když v semifinále vyprovodili Arizonu výsledkem v poměru 49-15. To Denver Broncos v základní části párkrát zaškobrtli (12-4, z toho tří výher dosáhli až v prodloužení, přesto však stanuli jako vítězové konference AFC) a i v Play-off měli párkrát na kahánku. V semifinále však nakonec těsně zdolali (20-18) ambiciózní New England Patriots a zasloužili si místo v letošním finále NFL.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články