Quantcast

Canal Digital dosáhl dohody s Discovery

| redakce | tiskobrázek k článku: Canal Digital dosáhl dohody s Discovery

Všechny programy společnosti Discovery Networks se vrací do severské kabelové a satelitní placené televize Canal Digital. Abonenti Canal Digital opět mohou sledovat své oblíbené programy skupiny Discovery.

Operátor pay-tv platformy Canal Digital se dohodl se společností Discovery na nových podmínkách distribuce programů. Nová dohoda obou subjektů umožnila dnes dopoledne obnovit šíření všech stanic Discovery.

Od 1.2.2016 nebyly v síti Canal Digital žádné HD ale ani SD programy skupiny Discovery. Vedle programů pod značkou Discovery se výluka dotkla i stanic Animal Planet, programů Eurosport a také některých komerčních stanic, které Discovery vlastní - například TV Norge, Kanal 5, Kanal 9, FEM, MAX, VOX.

Canal Digital přestal poskytovat programy Discovery k 1.2.2016. Nesouhlasil s návrhem nové smlouvy, která počítala s vyššími cenami za programy, které by pak musel promítnout do cen pro své zákazníky. Probíhala proto náročná vyjednávání o konečné podobě smlouvy.

Canal Digital působí v severní Evropě - konkrétně ve Finsku, Švédsku, Norsku a Dánsku. Satelitní nabídka je šířena z kapacit družic Thor 5, Thor 6 a Thor 7 na pozici 0,8°W. Platforma Canal Digital sdílí s UPC DTH, operátorem freeSAT v Česku a na Slovensku, UPC Direct v Maďarsku a Focus Sat v Rumunsku, některé HD programy.





Reklama




Vybrané články