Quantcast

ČT: Natáčení Četníků z Luhačovic jde do finále

| redakce | tisk

Natáčení dvanáctidílného seriálu České televize z období vznikající první republiky vstoupilo do závěrečné fáze. Na četnickou stanici se vrací ústřední dvojice mladých strážců zákona v podání Martina Donutila a Roberta Hájka.

Rozsáhlý dobový projekt vzniká v brněnském studiu a o režii se v této etapě natáčení, která potrvá do konce července, dělí Biser A. Arichtev a Petr Bebjak.

V každé epizodě jsou dva uzavřené kriminální případy, ale na větším prostoru se rozvíjejí i další linky,“ upřesňuje strukturu vznikajícího seriálu autor projektu Petr Bok a dodává: „Jednotlivé případy vycházejí ze zločinů příznačných pro překotnou a v mnohém drsnou dobu těsně po první světové válce, pro niž byla typická chudoba a dramatické osudy ovlivněné válečným konfliktem.“ Osmdesátiminutová stopáž dílů podle Boka umožňuje plastičtější vyprávění pracující s uzavřeným světem malého městečka.

ČT: Natáčení Četníků z Luhačovic jde do finále
▲ ČT: Natáčení Četníků z Luhačovic jde do finále

Máme před sebou natáčení pěti dílů, ve kterých se objeví celá řada postav z již natočených epizod, ale přibydou i některé další,“ upřesňuje vedoucí programu a vývoje brněnského studia České televize Jiřina Budíková. Kromě Roberta Hájka a Martina Donutila se v nově natočených dílech před kameru znovu postaví rakouský četnický veterán v podání Pavla Zedníčka, velitel stanice Jiří Langmajer, nebo Pavla Tomicová jako četnická hospodyně, která se snaží výhodně provdat dceru Ivanu Korolovou. Nově do seriálu nastoupí Marek Holý jako strážmistr Hynek Polívka, četnická výpomoc z Čech, Jan Vlasák v roli majitele pily, Alena Mihulová jako andělíčkářka, nebo Dana Morávková jako operetní diva. Do příběhu se vrací i Vica Kerekes v roli protřelé Vaňkové, jež se nečekaně stane majitelkou luhačovického šantánu.

Četnická stanice byla pro účely natáčení seriálu vybudována v obci Lesní Hluboké nedaleko Brna. Samotný děj seriálu se odehrává v okrsku luhačovických lázní, kam se štáb v následujících měsících také znovu vydá. Ale například také do Jimramova, Prostějova, Brna, dále do Prahy, na Kokořínsko a na další lokace.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články