Quantcast

Francie: Prodáno 1/2 mil. set top boxů na DVB-T

| redakce | tisk

Olivier Gerolami, prezident France Télévision Numerique uvedl, že doposud bylo ve Francii prodáno přes 500 tisíc set top boxů na DVB-T a dalších zhruba 30 tisíc jsou tunery v PC a boxy pro ADSL/DVB-T.

Řádné vysílání digitální terestrické televize bylo ve Francii zahájeno před více jak 3 měsíci a již nyní si DVB-T může naladit až 35 procent obyvatelstva. Očekává se, že diváků s DVB-T bude postupně přibývat. Do října října přejde na novou technologii dalších 600 tisíc a do konce roku jich bude rovný 1 milion.

Operátoři také pokračují ve výstavbě dalších vysílačů. V září má být uvedeno do provozu dalších 15, což v praxi bude znamenat, že signály DVB-T se mohou dostat až do 3,5 milionu domácností. DVB-T čeká ve Francii další rozšíření - plánují se 4 nové bezplatné programy (dětský kanál, zpravodajský, ekonomicko-informační a hudební).

Stávajícím 2,5 mil. abonentům analogového vysílání Canal+ může přechod na DVB-T přinést rozšíření programové nabídky placených kanálů. V poněkud odlišné situaci je francouzská pay-tv TPS, která doposud měla značné množství abonentů z míst, kde nyní k dispozici kvalitní terestrický signál domácích stanic.

zdroj: AdvTV





Reklama




Vybrané články