Quantcast

Prima Comedy Central přináší zaručené britské rady Jak nežít svůj život

| redakce | tisk

Britský humor je celosvětově rozšířený pojem. Podle mnohých je lidský, inteligentní a laskavý, nicméně v některých momentech až přehnaně černý či dokonce morbidní. Díky všem těmto rysům je oblast britské komedie skutečně rozmanitá od Monthy Pythonů až po pana Beana.

Prima Comedy Central se rozhodla vyzdvihnout tyto jedinečné kvality a přinést sitkom Jak nežít svůj život na české obrazovky.

Prima Comedy Central přináší zaručené britské rady Jak nežít svůj život
▲ Prima Comedy Central přináší zaručené britské rady Jak nežít svůj život

Don je neurotický 29letý povaleč, který se snaží zvládnout svůj život, ale jeho špatné instinkty mu v tom příliš nepomáhají. Jeho největším nepřítelem (který by mu paradoxně měl nejvíce pomáhat) je Donův šílený mozek. Přesněji řečeno hyperaktivní představivost, ve které se odehrává nespočet situací a variant toho, co by neměl říkat a dělat.

V první sérii zdědí Don po své nedávno zemřelé babičce dům. V domě však není sám - je s ním i Eddie, velmi nadšený ošetřovatel, který nechce odejít. Don si ale brzy uvědomí všechny výhody soužití s tímto podivínem. Aby mohl splatit své dluhy, rozhodne se také sehnat si podnájemníka. Nakonec si vybírá Abbey, svou tajnou lásku z puberty. Jenže Abbey není single což je jen začátek řady bláznivých situací.

Prima Comedy Central přináší zaručené britské rady Jak nežít svůj život
▲ Prima Comedy Central přináší zaručené britské rady Jak nežít svůj život

Tvůrce seriálu a představitel hlavního hrdiny Dan Clark založil celý příběh na svých předchozích krátkých a vtipných videích znázorňujících seznamy věcí, které by lidé neměli v určitých situacích dělat. Výsledkem byla první epizoda seriálu Jak nežít svůj život, která používá stejný styl krátkých klipů začleněných do tradičního formátu sitkomu.

Seriál také často pracuje s hlavním hrdinou popisujícím příběh přímo do kamery či snovými sekvencemi. Ty přinášejí alternativní varianty slov i činů, které si Don občas přeje aby je býval udělal i ve skutečnosti. Sitkom Jak nežít svůj život přináší situační humor a nápady tak absurdní, že někdy jen těžko uvěříte, že je mohla vymyslet lidská hlava. Více uvidíte každý pátek ve 22:30 na Prima Comedy Central.

zdroj: PCC





Reklama




Vybrané články