Quantcast

Programy ze satelitu přijímá v Rakousku 2,05 mil. domácností

| redakce | tisk

Satelitní televize je v Rakousku stále populárnější. V roce 2017 přijímalo programy ze satelitu 2,05 milionu rakouských domácností, což je meziroční nárůst o 20 tisíc. V roce 2016 sledovalo programy ze satelitů 2,03 mil. tamních domácností.

Vyplývá to z aktuálního průzkumu Astra TV Monitor.

Kabelová televize u našich jižních sousedů ztrácí zákazníky. Programy prostřednictvím kabelových operátorů přijímalo 1,05 milionu domácností (2016: 1,11 milionu). Došlo také k mírnému nárůstu počtu domácností s televizí přes internetový protokol na 0,27 milionu (2016: 0,26 milionu). Nové diváky získala také pozemní televize. Programy na klasickou pozemní anténu přijímá 0,21 milionu Rakušanů (2016: 0,17 milionu).

Televize ve vysokém rozlišení je v Rakousku velmi populární. Z celkového počtu 3,57 milionu televizních domácností jich 2,89 milionu (před rokem: 2,72 milionu) sleduje programy v HD kvalitě. Pouze 0,69 milionu rakouských domácností není vybaveno na příjem HD stanic.

"Poptávka po satelitní televizi je stabilní jak u spotřebitelů, tak i poskytovatelů obsahu. Naším cílem je proto zlepšování uživatelského prostředí pomocí nových interaktivních služeb jako je Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV)," vysvětlil generální ředitel ORS Norbert Grill. Není jenom poptávka po kvalitě obrazu ale také po rozsahu nabídky na satelitu. V minulých měsících odstartovaly nové stanice jako jsou schauTV HD, RTLplus Austria, n-tv Austria a oe24.tv.

zdroj: infosat.de





Reklama




Vybrané články