Quantcast

Dokument Po Okavangu na Nat Geo Wild

| redakce | tisk

Televizní stanice Nat Geo Wild uvede v sobotu 15. prosince 2018 v 18:00 hodin dokumentární snímek Po Okavangu, jenž je záznamem čtyřměsíční expedice, která měřila neuvěřitelných 2400 kilometrů a vedla přes území tří států.

Povodí Okavanga je životně důležitým zdrojem vody pro zhruba milion lidí, největší populaci slonů afrických, lvy, gepardy a stovky druhů ptáků. Ovšem nyní vystavuje člověk tuto neposkvrněnou oázu narůstajícímu počtu svých aktivit.

Dokument Po Okavangu (foto: NG)
▲ Dokument Po Okavangu (foto: NG)

Snímek Po Okavangu je záznamem čtyřměsíční expedice, která měřila neuvěřitelných 2 400 kilometrů a vedla přes území tří států. Jejím cílem bylo a je chránit říční systém napájející deltu Okavanga. Jedná se totiž o jeden z posledních mokřadů na světě nezasažených působením člověka.

Dokument Po Okavangu (foto: NG)
▲ Dokument Po Okavangu (foto: NG)

Dokument Po Okavangu, který pro NG Documentary Films natočil stálý spolupracovník NG Neil Gelinas, je dojemným sledováním současné průzkumné expedice. Členové týmu zažívají největší dobrodružství svého života. Snímek, obsahující dechberoucí záběry divoké přírody z dosud neprozkoumaných míst, přitahuje pozornost veřejnosti nejen k oblasti povodí Okavanga, která je velmi důležitým místem ochrany biodiverzity, ale též k dosud nepříliš známému a velmi zranitelnému území angolské vysočiny, na níž je tato biodiverzita závislá.

Snímek Po Okavangu uvidí diváci Nat Geo Wild HD/SD v sobotu 15.12.2018 v 18:00 hodin.

Sesterský kanál Nat Geo v SD rozlišení uvede rovněž zajímavý snímek - Megastavby: Sagrada Familia. Prohlédneme si jednu z nejchytřejších a nejvíce inspirujících staveb v Evropě. Díky neuvěřitelně dlouhé výstavbě můžeme porovnat tradiční architektonické stavební techniky s technikami využívajícími nejnovější vědecké a technologické objevy, včetně architektonické 3D vizualizace. Sagrada Familia představuje harmonii mezi starým a novým, mezi staviteli středověkých katedrál a génii postmodernismu.

Megastavby: Sagrada Familia vysílá Nat Geo v SD rozlišení v neděli 16.12.2018 v 18:30 hodin.

zdroj: NG





Reklama




Vybrané články