Quantcast

TivúSat bude mít exkluzivní sportovní kanál

| redakce | tisk

Více programů v HD. Takový je plán operátora bezplatné italské satelitní platformy TivúSat. Do konce roku 2020 chce mít ve své nabídce 90% stanic v HD, aktuálně jich má asi 50%. Vedle HD programů se diváci dočkají exkluzivního sportovního kanálu.

Vedle HD stanic budou do nabídky TivúSat zařazeny i programy v Ultra HD rozlišení ve formátu 4K. O zařazení do nabídky této platformy projevilo zájem několik televizní skupin a to i zahraničních. Kapacita TivúSat aktuálně již nepostačuje pro další rozšiřování nabídky a proto již probíhají jednání s Eutelsatem ohledně navýšení kapacity. TivúSat bude podporovat HD vysílání a motivovat vysílatele, aby upouštěli od SD vysílání v podobě slev za satelitní kapacitu.

V příštím roce budou představeny nové hybridní 4K přijímače nové generace s nejmodernějšími funkcemi.

Operátoři Sky, Mediaset a DAZN chtějí spustit společný sportovní kanál, který by se exkluzivně vysílat v TivúSat. Šlo by o první spolupráci těchto operátorů na TivúSat, která by měla přinést bezplatnou stanici s nejlepším sportovním obsahem. Bližší podrobnosti nebyly uvedeny.

Programy platformy TivúSat denně sleduje 2 miliony diváků. Je nejoblíbenější DTH platformou v Itálii a její popularita roste raketovým tempem. Dokonce ani provozovatel nepočítal s takovým zájmem a musel významně rozšířit klientské centrum přes telefon a online chat, který funguje denně do 20:00 hodin.

Na této zprávě spolupracoval franck.





Reklama




Vybrané články