Quantcast

Televize přes anténu - odstartoval další info kanál k DVB-T2

| redakce | tisk

Na blížící se vypínání DVB-T vysílačů bude upozorňovat informační kanál společností Digital Broadcasting a Progress Digital. Nový info kanál s názvem Televize přes anténu byl dnes spuštěn.

Program Televize přes anténu se vysílá v rámci regionálního DVB-T multiplexu RS7 (Regionální síť 7), kterou využívají mj. také stanice KinoSvět, REBEL 2 - Slušnej kanál, ABC TV, GALERIE TV. Pokud přijímáte tyto programy, budete moci přijímat i nový program provozovatele. Stačí spustit ruční či automatické vyhledávání. Přijímač nalezne kanál s názvem "Televize pres antenu".

Cílem nového info kanálu je poskytnout divákům pozemního vysílání praktické informace k ukončení první generace terestrické televize ve standardu DVB-T a k přechodu na DVB-T2, který původní vysílání nahradí. Pro příjem DVB-T2 divák potřebuje novější televizor, případně externí set top box s podporou DVB-T2/HEVC.

V Česku nyní fungují dva info kanály k DVB-T2. Ten druhý provozuje společnost České Radiokomunikace. Stanici s názvem Nalaďte se na DVB-T2 je součástí regionálního DVB-T multiplexu RS8 (Regionální síť 8).





Reklama




Vybrané články