Quantcast

Souboj titánů Joshua vs. Ruiz na Sport1

| redakce | tisk

Bojové sporty si v Česku a na Slovensku získávají stále větší popularitu a oblibu diváků nejen u televizních obrazovek. Stanice Sport1 a Sport2 přenosům špičkových galavečerů z celého světa věnují pozornost dlouhodobě. Tento prosinec však bude výjimečný.

Již v sobotu 7.12. se mohou diváci Sport1 těšit od 20:00 na jeden z největších zápasů roku. Na odvetu mezi Anthonym Joshuou a Andym Ruizem Jr.

Jedná se o ostře sledovaný duel o pásy mistra světa WBA (Super), IBF, WBO a menší organizace IBO v těžké váze a zároveň o odvetu duelu z 1. června 2019, kdy Ruiz dokázal překvapivě velkého favorita Joshuu v sedmém kole porazit. Ruiz Jr výhrou nad Joshuou způsobil jedno z největších překvapení v těžké váze za poslední tři dekády, které se dá zařadit na úroveň výhry Bustera Douglase nad Mikem Tysonem v roce 1990, nebo Tysona Furyho nad Vladimirem Kličkem před čtyřmi lety. Jedná se o jeden z největších zápasů roku 2019.

Joshua v prvním zápase nebyl tím Joshuou, který předtím ničil své soupeře. Je jedno, co jej negativně ovlivnilo, tentokrát bude muset předvést absolutně jiný výkon, aby Ruize porazil. Joshua bude opět pod větším tlakem, pokud by prohrál, jeho gloriola světové hvězdy končí, návrat by byl extrémně těžký, ne-li nemožný,“ říká k souboji boxerský expert Sport1 a Sport2 Antonín Vavrda.

Televize Sport1 a Sport2 připravují do konce roku i další parádní galavečery. Už v noci ze soboty na neděli bude od 03:00 na Sport2 skvělý Američan Jermall Charlo hájit pás WBC ve střední váze proti Dennisi Hoganovi.

Příští víkend se pak mohou fanoušci boxu těšit na další noční lahůdku, v Madison Square Garden se představí hvězdný Američan Terence Crawford, který bude hájit svoji neporazitelnost a pás WBO ve velteru proti skvělému Litevci Egidijusi Kavaljauskasovi, na kterého nemá dobré vzpomínky z amatérského ringu česká jednička Zdeněk Chládek. Druhým velkým duelem bude ten mezi Richardem Commeym a Teofimem Lopezem. Vítěz by měl být příštím protivníkem fantastického Ukrajince Vasyla Lomačenka. Přímý přenos startuje 15.12. v 03:00 na Sport2.

28. prosince pak zakončí boxerský rok na Sport1 a Sport2 galavečer Premier Boxing Champions a Mayweather Promotions a hlavní duel Gervonta Davis vs. Juriorkis Gamboa. Davis je talentem světového boxu, kterého Floyd Mayweather označuje za svého nástupce, Gamboa skvělým Kubáncem, který může případným triumfem ukázat, že ještě nepatří do starého železa.

Box je krásný sport, který je i přes popularizaci ostatních odvětví bojových sportů stále tím nej a proto jsme rádi, že můžeme našim divákům poskytnout tolik skvělých zážitků díky našim přenosům,“ hodnotí šéfkomentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

Kromě bohatého menu boxerských galavečerů televizní program stanic Sport1 a Sport2 nabízí také přenosy z dalších atraktivních sportovních událostí a vrcholných soutěží jako jsou Formule1, hokejové KHL, SHL, CHL a slovenská Tipsport liga, portugalská nejvyšší fotbalová soutěž Liga NOS, turecká Süper Lig, NFL, tenisové turnaje okruhu ATP250 či zápasy házenkářské Ligy mistrů či světových i evropských šampionátů.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články