Quantcast

Orange využije družice pro připojení v Africe

| redakce | tisk

Orange, jeden z předních světových poskytovatelů telekomunikačních služeb, přítomný v 18 zemích v Africe, bude prvním telekomunikačním operátorem, který nasadí průkopnický O3b mPOWER, satelitní komunikační systém nové generace společnosti SES operující na středním orbitu Země.

Exponenciálně tím rozšíří své služby spotřebitelům i firmám, počínaje Středoafrickou republikou.

O3b mPOWER je v současnosti na světě jediný plně financovaný negeostacionární orbitální systém širokopásmového připojení. Systém bude umístěn ve vzdálenosti pouhých 8 000 kilometrů od povrchu Země a bude srdcem řešení s vysokou propustností a nízkou latencí, které lze bez problémů integrovat do stávajících pozemních sítí. Po uvedení do provozu v roce 2022 poskytne O3b mPOWER několik terabitů propustnosti po celém světě, a podpoří tak digitální transformaci a přijetí cloudu prakticky kdekoli na planetě.

Orange využije družice pro připojení v Africe (foto: Astra)
▲ Orange využije družice pro připojení v Africe (foto: Astra)

Vysoce flexibilní satelitní flotila O3b mPOWER je složena ze satelitů na střední oběžné dráze (MEO) s ultra vysokou kapacitou, nízkou latencí a vysokým výkonem. Každý z až 5 000 plně přizpůsobitelných a řiditelných paprsků lze v reálném čase měnit a škálovat tak, aby vyhovoval požadavkům zákazníků. Systém je ideálně vhodný pro lokální mobilní páteřní síť, stejně jako pro mezinárodní budování IP komunikačních kanálů.

Orange je od roku 2017 jedním z prvních zákazníků, kteří si osvojili současnou generaci služeb O3b na střední orbitální dráze od společnosti SES. Orange je se svou významnou přítomností v Africe a na Středním východě a se satelitními bránami v několika zemích na kontinentu pro SES důležitým strategickým partnerem. S O3b mPOWER systémem Orange výrazně navýší své nízko-latenční kapacity na středním orbitu, čímž podpoří růst širokopásmové poptávky vycházející z rostoucí zákaznické základny a z nového způsobu využívání digitálního prostoru a finančních služeb. Revoluční systém umožní společnosti Orange nabízet vysokorychlostní a nepřetržitou konektivitu a současně rozšiřovat geografický dosah.

Kromě toho středoafrická pobočka Orange využije jedinou síť s více oběžnými dráhami na světě, využitím satelitů SES na střední a geostacionární dráze pro připojení a agregaci provozu 2G/3G ze vzdálených základnových stanic po celé zemi k hlavní síti v hlavním městě Bangui. To operátorovi poskytuje jedinečný zdroj pro mobilní páteřní síť a IP konektivitu, a také konzistentní a plynulý přechod mezi službami na středním a geostacionárním orbitu.

zdroj: Astra





Reklama




Vybrané články