Quantcast

RTVS přesouvá živé vysílání Zem spieva i koncert SOSRu

| redakce | tisk

Slovenský veřejnoprávní vysílatel RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) zavede pro zamezení šíření nákazy koronavirusem mnohá preventivní opatření. Vzhledem na skutečnost, že nákaza koronavirusem se potvrdila i u zaměstnankyně Slovenského národního divadla, RTVS od dnešního dne pozastavila výrobu dabingu i nahrávání rozhlasových her.

RTVS také ruší přímý přenos Zem spieva, naplánovaný na tento týden, a koncert Symfonického orchestru Slovenského rozhlasu.

Diváci televizního okruhu Jednotka v sobotu 14. března 2020 neuvidí druhé semifinálové kolo 3. série Zem spieva. Vzhledem k tomu, že soutěžící vystupují před více než 500 členným publikem, RTVS se rozhodla sobotní přenos zrušit. Živé vysílání druhého semifinálového kola je předběžně naplánováno na další víkend 21. března.

"Posunutí přímého přenosu na jiný termín zažívám poprvé ve své kariéře, ale absolutně chápu tento krok ze strany vysílatele. Ochrana zdraví a života je prioritou, o kterém v tomto případě není možné diskutovat," poznamenal režisér a producent folklórní show Peter Núňez.

Stejně tak se neuskuteční 7. koncert aktuální sezóny Symfonického orchestru Slovenského rozhlasu. Ten byl naplánovaný na pátek 13. března 2020 v 19:00 hodin ve Velkém koncertním studiu Slovenského rozhlasu.

RTVS byla nucena zrušit také natáčení zábavně-soutěžní relace pro děti základních škol Daj si čas.

Tématu koronavirus se RTVS věnuje v televizním a rozhlasovém zpravodajství.

V rámci interních preventivních opatření RTVS posílí již prováděnou desinfekci o desinfekci vnitřních prostor biocidní látkou v televizi v Mlynské dolině, v rozhlase na Mýtné ulici v Bratislavě, stejně tak i ve svých regionálních studiích v Banské Bystrici a Košících.

zdroj: RTVS





Reklama




Vybrané články