Quantcast

Sportovní a filmové kanály Viasatu s novými názvy

| redakce | tisk

Zákazníci placené televize v severní Evropě (Švédsko, Norsko, Dánsko, Finsko) mohou od 1. června 2020 sledovat filmové a sportovní stanice Viasatu pod novými názvy. Přejmenování stanic souvisí se spojením dvou největších DTH služeb v regionu - Viasat a Canal Digital.

Z názvů sportovních a filmových stanic byla značka "Viasat" a "Via" nahrazena jednoduše písmenem "V".

Abonenti se již tak nesetkají s programy Viasport 1, Viasport 2, Viasport 3, Viasport 4 a Viasport+ ale s kanály V sport 1, V sport 2, V sport 3, V sport 4 a V sport+.

Loga kanálů V
▲ Loga kanálů V

Podobně byly rebrandovány i další programy na V sport hockey (dříve Viasat sport hockey), V sport jalkapallo (ex-Viasat sport jalkapallo), V sport jääkiekko (dříve Viasat sport jääkiekko), V sport urheilu (dříve Viasat sport urheilu), V sport motor (Viasat sport motor), V sport football (Viasat sport football), V sport hockey (Viasat sport hockey), V sport live (Viasat sport live), V film premiere (Viasat film premiere), V series (Viasat series), V film action (Viasat film action), V film family (Viasat film family), V film hits (Viasat film hits) a V sport ultra HD (Viasat sport ultra HD).

Značku Viasat si ponechaly dokumentární kanály Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature. Tyto stanice se vysílají i v zemích střední a východní Evropy.

Majitelé DTH služeb Canal Digital a Viasat začátkem května 2020 vytvořily novou platformu s názvem Allente, kterou z 50% vlastní NENT Group (Viasat) a 50% Telenor Group (Canal Digital). Platforma Allente bude využívat kapacitu na satelitech Thor (0,8°W). Proto je u všech programů Canal Digital připojen nejenom systém Conax ale i kódování Videoguard. V následujících měsících dojde k přesměrování parabol zákazníků Viasatu na novou orbitální pozici.





Reklama




Vybrané články