Quantcast

HBO Europe představila první trailer k dramatu Medvědín

| redakce | tisk

Švédská dramatická série Medvědín bude mít premiéru v teritoriích HBO Europe během letošního podzimu. Vznikla na motivy bestselleru Fredrika Backmana v režii Petera Grönlunda a hrají v ní Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Ingrid Benthe a Oliver Dufaker.

Pětidílný Medvědín vypráví o naději, která spojuje malou komunitu, o tajemství, které ji zase rozdělí, o odvaze jednotlivce postavit se skupině a důsledcích výchovy našich synů.

Městečko Medvědín sice neustále pomalu ustupuje stromům, které jej obklopují, a jejich rozpínajícím se kořenům, a vypadá to, že nic většího se tam nestane. Ale když jeho juniorský hokejový tým postoupí do národního semifinále, místní leží u nohou chlapcům, které pokládají za své hrdiny. Ti vědí, že nesmí okolí zklamat a tato jejich nečekaně nabytá zodpovědnost se stane katalyzátorem násilného činu, po němž zůstane jedna traumatizovaná dívka a město v naprostém šoku a konfliktu.

Pětidílné drama vzniklo podle stejnojmenného bestselleru, jehož autorem je světově proslulý švédský autor Fredrik Backman (Muž jménem Ove). Kniha vyšla v českém překladu v roce 2017 a vydalo jí nakladatelství Host. Režisérem je Peter Grönlund (Goliáš, Čest mezi zloději), autory scénáře jsou na cenu Emmy nominovaný Anders Weidemann (30 Degrees in February), Antonia Pyk a Linn Gottfridsson. Série vznikla v produkci Filmlance, která je součástí Endemol Shine Group.

Producenty za Filmlance International (součásti Endemol Shine Group) jsou Bonnie Skoog Feeney a Mattias Arehn. Hanne Palmquist, Steve Matthews a Antony Root jsou producenty za HBO Europe. Fredrik Backman je producentem v zastoupení Salomonsson Agency, dalšími producenty jsou pak Tor Jonasson a Sophie Smirnakos.

Björnstad, Kevin Oliver-Dufĺker (foto: Niklas-Maupoix, HBO-Nordic)
▲ Björnstad, Kevin Oliver-Dufĺker (foto: Niklas-Maupoix, HBO-Nordic)

Medvědín se začal natáčet na počátku roku 2019 v zasněženém a mrazivém severním Švédsku, konkrétními lokacemi byly Gallivare, Overtornea, Haparanda, Kalix, Malmberget a Kiruna.

V hlavních rolích se představí Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe a Oliver Dufaker.

Juniorský hokejový tým Medvědína hrají debutující mladí herci, kteří museli umět bruslit: Otto Fahlgren, Alfons Nordberg, Erik Lundqvist, Rasmus Karlsson a Najdat Rustom.

V dalších rolích se představí Jacob Nordenson, Charlotta Jonsson, Sanna Niemi, Lukas Wetterberg, Frida Sandberg, Mikael Odhag, Anna Azcárate, Tomas Bergström, Einar Bredefeldt a Gustav Lindh.

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články