Quantcast

Trikolor TV spustí vlastní sportovní kanály?

| redakce | tisk

Největší ruský operátor placené televize Trikolor TV zřejmě chystá spuštění vlastních sportovních kanálů. K takovému rozhodnutí se operátor přiklání v souvislosti s hrozbou odchodu kanálů společnosti Red Media, která provozuje mimo jiné stanice Match! Arena a Match! Igra.

Podle informací zveřejněných na webu federálního regulátora Roskomnadzor dne 13. listopadu získala společnost NSK (Nacionalnaja Sputkovova Kompanija), která je provozovatelem platformy Trikolor TV, licence na dva sportovní kanály. První se má jmenovat Sportivnyj (Sportovní) a druhý Hokkejnyj (Hokejový).

Očekává se, že s případným spuštěním hokejového kanálu operátor neukončí spolupráci s Kontinentální hokejovou ligou (kanál KHL TV). V televizi prakticky neexistují žádné pořady z Nejvyšší hokejové ligy a Hokejové ligy mládeže. Ty by se mohly vysílat právě na novém programu.

Přímým vlastníkem licencí kanálů Sportivnyj a Hokkejnyj je Nacionalnaja Sputkovova Kompanija, a nikoliv provozovatel Pervyj TVCH.

Trikolor TV je hlavním operátorem placené televize v Rusku, který pracuje v segmentech DTH a OTT. Jeho satelitní platforma je šířena pro evropskou část Ruska z orbitální pozice 36°E a pro Sibiř na 56°E.

zdroj: satkurier.pl + obob.tv





Reklama




Vybrané články