Quantcast

WarnerMedia obnovuje studio Hanna-Barbera

| redakce | tisk

WarnerMedia znovuoživí jedno z nejznámějších jmen v historii animace založením Hanna-Barbera Studios Europe. Studio nahradí Cartoon Network Studios Europe provozované společností Great Marlborough Productions a nově bude působit jako vlajkové studio pro animaci v regionu Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA).

Londýnské studio povede Sam Register, prezident Warner Bros Animation (WBA) a Cartoon Network Studios (CNS) společně s Vanessou Brookman, vedoucí dětského obsahu pro region EMEA.

Tom Ascheim, prezident společnosti Warner Bros, řekl: „Začátkem tohoto roku jsme spojili dvě z nejsilnějších animačních studií, Warner Bros Animation a Cartoon Network Studios. Jejich spolupráce již nyní přináší slibné výsledky. Společně s Hanna-Barbera Studios Europe představují tato tři studia nejtalentovanější umělce, ikonické seriály a animační techniky, které z nás činí ještě úspěšnější společnost na současné globální mediální scéně.“

Logo Hanna-Barbera Studios Europe
▲ Logo Hanna-Barbera Studios Europe

Původní společnost Hanna-Barbera Productions byla založena v roce 1957 Williamem Hannou a Josephem Barberou a stala se prvním úspěšným studiem v televizní animaci. Studio stojí za ikonickými postavami jako je Scooby-Doo, Flinstoneovi, Méďa Béďa a další.

Vedle lídrů WBA a CNS bude společnost Hanna-Barbera Studios Europe podporovat globální strategii dětských pořadů společnosti WarnerMedia. Díky talentovaným tvůrcům animace ve Velké Británii a v regionu EMEA a jejich odborným znalostem se Hanna-Barbera Studios Europe stává jedinečnou společností ve světě animace. Studio bude pokračovat v práci na známých seriálech, jako je Gumballův úžasný svět, Hrdinská výprava chrabrého prince Ivandoa či Elliott from Earth, a zároveň vyhledávat nové příležitost.

Studio v současné době pracuje také na vývoji celovečerního filmu Gumballův úžasný svět, založeného na stejnojmenném seriálu, který vysílá Cartoon Network, a který sleduje veselé příběhy kocoura Gumballa Wattersona a jeho nejlepšího přítele, zlaté rybky Darwina.

Sam Register řekl: „V odvětví animace existuje jen pár jmen, která vyvolávají takovou úctu a obdiv jako Hanna-Barbera. Sobotní dopoledne plné animovaných seriálů by bez tohoto studia nebylo to správné sobotní dopoledne. Televize se stále vyvíjí a není náhodou, že i studio Hanna-Barbera se vrací na scénu. Jsem velmi vděčný, že mám příležitost vytvářet seriály pod tímto jménem.“

Vanessa Brookman dodala: „Rozšíření našeho studia ve jménu jedné z nejprestižnějších a nejoblíbenějších společností v historii animace je nesmírnou výsadou. Sam a já vidíme příležitost pro růst našeho evropského obsahu tvořeného talentovaným týmem, který stojí za úspěchem našich stávajících seriálů v celém regionu. Těšíme se, až přineseme našim dětským divákům po celém světě senzační pořady pod hlavičkou novodobé historie studia Hanna-Barbera.“





Reklama




Vybrané články