Quantcast

Pohoda Českého rozhlasu nebude na satelitu

| redakce | tisk

Od pátku 1. října 2021 provozuje veřejnoprávní Český rozhlas (ČRo) novou programovou službu s názvem Český rozhlas Pohoda. Nová stanice je dostupná v celoplošném DAB+ multiplexu, v DVB-T2 síti (multiplex 21) a rovněž také na internetu.

Podobně jako letos spuštěný nový programový okruh Radiožurnál Sport (RŽ Sport) není vysílání dostupné pro domácnosti se satelitním příjmem programů. Proč tomu tak je se optal web parabola.cz v ČRo.

Český rozhlas Pohoda - novinka veřejnoprávního vysílatele (foto: ČRo)
▲ Český rozhlas Pohoda - novinka veřejnoprávního vysílatele (foto: ČRo)

"Pro obě stanice platí, že na satelitní distribuci již nemáme technickou kapacitu na zařazení dalšího programu, tedy ani ČRo RŽ Sport, ani ČRo Pohoda do satelitní distribuce zařazené nebyly a nebudou. Obě stanice ale byly zařazeny jako rozšíření pozemního TV vysílání DVB-T2 v Multiplexu21 a samozřejmě do primární rozhlasové platformy DAB+," uvedla na dotaz webu parabola.cz mluvčí Českého rozhlasu Blanka Bumbálková.

Český rozhlas Pohoda vysílá v DAB+ multiplexu ČRo na původní pozici Rádia Retro. Jde o rozšíření původní projektu.

"I zde budete slýchat archivní pořady, rozhovory nebo rozhlasové hry a četby. Celý program ČRo Pohoda je koncipován jako rozšíření původního Retra. Ostatně, při jeho tvorbě jsme právě z Retra vycházeli," říká k novému programu Český rozhlas Pohoda mluvčí veřejnoprávního rozhlasu Blanka Bumbálková.





Reklama




Vybrané články