Quantcast

Eutelsat a Nilesat nadále společně na pozici 7W

| redakce | tisk

Kapacitu na orbitální pozici 7°W/8°W bude i nadále poskytovat francouzský satelitní operátor Eutelsat Communications se svým egyptským protějškem Nilesat. Oba subjekty se dohodly na částečném obnovení podmínek pro kapacitu v Ku pásmu na zmíněné pozici, které je využívána v oblasti Středního východu.

Víceletá smlouva s více transpondéry představuje částečné obnovení kapacity společnosti Nilesat za vylepšených podmínek.

Ilustrační foto (foto: Shutterstock)
▲ Ilustrační foto (foto: Shutterstock)

Pozice 7°W/8°W společností Eutelsat a Nilesat představuje nejvýkonnější, nejrozsáhlejší a nejhustší pokrytí v oblasti Středního východu a severní Afriky, která zásobuje 90 procent televizních domácností v regionu. Jedná se o jednu z nejdynamičtějších oblastí na globálním trhu satelitní televize, kterou přijímá více než 60 milionů domácností a přináší 1 tisíc programů.

Rodolphe Belmer, výkonný ředitel společnosti Eutelsat, k dohodě uvedl: "Jsme rádi, že můžeme obnovit spolupráci s naším dlouholetým partnerem, společností Nilesat, na této klíčové orbitální pozici pro Střední východ a severní Afriku, což dále upevňuje náš vztah a zajišťuje kontinuitu služeb pro zákazníky společnosti Nilesat v regionu."

Předseda představenstva a generální ředitel společnosti Nilesat, Ahmed Anis, dodal: "Jsme velmi rádi, že můžeme pokračovat ve spolupráci se společností Eutelsat, což nám umožní pokračovat v optimalizaci zdrojů na pozici 7° západně pro satelitní vysílání a pokračovat v našem poslání poskytovat spolehlivé, bezpečné a vysoce kvalitní vysílací služby, jejichž cílem je informovat, vzdělávat a bavit naše vážené diváky na celém Středním východě a v severní Africe."





Reklama




Vybrané články