Quantcast

Nový FTA kanál Tivi6 HD od 29. října

| redakce | tisk

Dne 29. října 2021 v Den turecké republiky (Cumhuriyet Bayrami), kdy se bude slavit 98. výročí vyhlášení Turecké republiky v roce 1923, zahájí oficiální vysílání nový televizní kanál s názvem Tivi6.

Stanice bude šířena prostřednictvím satelitu a tureckých kabelových sítí. V současné době již probíhá zkušební FTA vysílání na satelitu Türksat 4A (42°E) v západním svazku, který dobře pokrývá i střední Evropu. Příjem multiplexu s programem je možný s parabolami malých rozměrů (od cca 60 cn). Vedle toho se očekává, že od 29. října 2021 bude stanice vysílat také v HD rozlišení.

Tivi6 - záběr z příjmu stanice (foto: satkurier.pl)
▲ Tivi6 - záběr z příjmu stanice (foto: satkurier.pl)

V současné době Tivi6 testuje v MPEG-4 v klasickém SD rozlišení. V pátek 29. října při oficiálním debutu stanice má být vysílání překlopeno do HD.

Tivi 6 je nová soukromá televizní stanice spuštěná z Ankary. V testovacím režimu je od září 2021. Stanici založil Niyazi Küçükyilmaz, který pochází z tureckého města Karabük. Tato nová stanice se má zaměřit na rozvoj města Karabük v oblasti cestovního ruchu, ale i na další oblasti. Programové schéma bude obsahovat také sportovní, publicistické a zpravodajské pořady, seriály a filmy. Stanice bude mít celostátní pokrytí a bude dostupná zdarma.

technické parametry - Tivi6:

• Türksat 4A (42°E), freq. 12,265 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články