Quantcast

Skylink: Sedm maďarských programů už jen z nové frekvence

| redakce | tisk

Sedmička maďarských tématických programů ukončila na satelitní platformě Skylink souběžné vysílání na starém a novém transpondéru. Vysílání nyní pokračuje už jen na nových parametrech.

Vysílací transpondér změnily maďarské programy Mozi+, Muzsika TV, Nick Jr. Hungary, Nickelodeon Hungary, Slager TV, Sozorat+ a Zenebutik. Na přijímačích s funkcí FastScan probíhá automatická aktualizace programové mapy - zákazníci se o přeladění přístrojů nemusejí starat. Ostatní diváci si musí přeladit své přijímače zadáním níže uvedených parametrů.

Je nutné zdůraznit, že přeladění se týká jen zákazníků, kteří mají aktivní Maďarský balíček. Jiných klientům Skylinku se stěhování programů netýká.

Informační obrazovka na starých pozicích maďarských programů na platformě Skylink (foto: M7 Group)
▲ Informační obrazovka na starých pozicích maďarských programů na platformě Skylink (foto: M7 Group)

Na původní kapacitě maďarských programů se začnou vysílat programy RTVS ve vysokém rozlišení (HDTV) - tedy Jednotka HD, Dvojka HD, Trojka HD i připravovaný program RTVS Šport HD, jenž začne vysílat 20. prosince 2021, s testovacím obsahem o 4 dny dříve.

nové technické parametry - Mozi+, Muzsika TV, Nick Jr. Hungary, Nickelodeon Hungary, Slager TV, Sozorat+, Zenebutik:

Astra 3B (23,5°E), freq. 11,778 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

původní technické parametry - Mozi+, Muzsika TV, Nick Jr. Hungary, Nickelodeon Hungary, Slager TV, Sozorat+, Zenebutik (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Astra 3B (23,5°E), freq. 11,953 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články