Quantcast

13E: iKO Media Group s novým FTA multiplexem

| redakce | tisk

Společnost iKO Media Group zaktivovala jeden z transpondérů na satelitu Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), který byl v provozu do 1. září 2020. Nová kapacita se opět využívá pro nekódovanou ( FTA) distribuci programů. Multiplex tentokrát pracuje v normě DVB-S2 a modulaci 8PSK namísto původně používané konfiguraci DVB-S/QPSK.

iKO Media Group bude rozvíjet svůj paket s FTA programy. Pro začátek nabízí dva specializované francouzskojazyčné programy pro mezinárodní distribuci v Evropě a severní Africe. K jejich příjmu je nutný HD přijímač.

DieuTV HD - záběr z příjmu stanice
▲ DieuTV HD - záběr z příjmu stanice

DieuTV HD je křesťanský televizní kanál vysílaný ve francouzštině, určený pro frankofonii, společenství lidí a zemí hovořících tímto jazykem, které čítá více než 300 milionů lidí ve více než 50 zemích. Posláním je interaktivní a moderní hlásání evangelia. Stanice byla šířena před několika lety v SD rozlišení na pozici 13°E.

CNA - záběr z příjmu stanice
▲ CNA - záběr z příjmu stanice

CNA TV je nový projekt na 13°E, zaměřený na diváky v Alžírsku, Libyi, Mauritánii, Maroku a Tunisku. V severní Africe žije asi 30 milionů berbersky mluvících lidí a CNA (zkratka pro Chaine Nord Africaine) vysílá přibližně polovinu svého obsahu pro tuto část obyvatelstva. Posláním kanálu je hlásat evangelium a vyučovat Boží slovo.

technické parametry - CNA TV, DieuTV HD:

• Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,470 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články