Quantcast

Sky Cinema 4K odstartoval na 13E

| redakce | tisk

Nový filmový kanál v Ultra HD rozlišení ve formátu 4K HDR zahájil vysílání přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E. Stanici s názvem Sky Cinema 4K zařadil do nabídky operátor italské pay-tv platformy Sky Italia.

Nový kanál Sky Cinema 4K začal vysílat v Itálii 28. ledna 2022. Stanice se objevila na kmitočtu 12,245 GHz, na kterém se původně vysílaly placené HD kanály Mediaset Premium. Stanici najdou abonenti na 313. pozici v EPG a program se připojil k 11 kanálům pod značkou Sky Cinema. Vysílání je dostupné bez doplatku pro všechny zákazníky Sky Cinema se Sky Q přes satelit a volitelnou službou HD nebo Ultra HD.

Logo programu Sky Cinema 4K
▲ Logo programu Sky Cinema 4K

Sky Cinema 4K bude čerpat z bohaté knihovny titulů, která obsahuje více než 120 filmů různých žánrů pro různé věkové kategorie. V programu zákazník najde jak osvědčenou klasiku, tak i nejnovější filmové trháky v premiéře, včetně filmů "Rychle a zběsile 9", nové kapitoly ságy s Vinem Dieselem v hlavní roli, "Podfuk za všechny prachy" se skvělým hereckým obsazením v čele s Robertem De Nirem, Morganem Freemanem a Tommym Lee Jonesem, "Otec", dojemný, dvakrát Oscarem® oceněný film s Anthonym Hopkinsem a Olivií Colmanovou v hlavních rolích, a animovaný film "Croodsovi - Nový věk".

Mezi další filmy z knihovny patří "Amazing Spider-Man" s Andrewem Garfieldem a Emmou Stone, animovaná verze filmu "Já, padouch 2", "Muži v černém" s Tommym Lee Jonesem a Willem Smithem, kultovní "Krotitelé duchů" s Danem Aykroydem a Billem Murrayem v hlavních rolích a nadčasové filmy.

V únoru se očekávají další nové tituly, včetně "Lovce monster" Paula W. S. Andersona s Millou Jovovich v hlavní roli.

technické parametry - Sky Cinema 4K:

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 12,245 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 5/6, DVB-S2/QPSK, CA Videoguard





Reklama




Vybrané články