Quantcast

Vrátí se HD do loga programů ČT2 a ČT3?

| redakce | tisk

Ještě před vánočními svátky zmizel index HD z loga programu ČT3. V lednu letošního roku podobně index HD již neobsahuje logo druhého programu České televize. Zmizí z logotypů ČT písmena "HD"?

"Rozdíl v označení stanic je spojen se současným přechodem na nová odbavovací pracoviště u jednotlivých programů," vysvětlil webu parabola.cz Filip Platoš z tiskového oddělení České televize. "Absenci označení „HD“ jsme v době přechodu zvolili pro programy, které již odbavujeme z nových pracovišť - v tuto chvíli se jedná o stanice ČT2 a ČT3, ostatní budou následovat," dodává.

Ilustrační foto (foto: ČT)
▲ Ilustrační foto (foto: ČT)

Co se stane s indexem "HD" po dokončení migrace na nové odbavovací pracoviště ještě není jasné. "Absenci označení „HD“ u loga jsme zvolili na dobu přechodu, o případném dalším postupu budeme informovat," říká Filip Platoš.

Technologická změna bude na ČT dokončena do několika málo týdnů. "Dokončení přechodu na nový odbavovací komplex plánujeme na začátek druhého čtvrtletí tohoto roku," uvedl Filip Platoš.

A jaké novinky se s novým odbavovacím pracovištěm dočkají diváci a sama ČT? "Kromě technologicky propracovaného způsobu zálohování přinese také průchod signálu a jeho zpracování ve formátu full HD 1920/1080 progresiv," popsal Filip Platoš z tiskového oddělení ČT. Dodejme jen, že ČT aktuálně pořady vyrábí a vysílá ve formátu 1920x1080 v prokládaném režimu, výstup do DVB-T2 je potom konvertován do progresívního módu.





Reklama




Vybrané články