Quantcast

Televize Seznam s aktualizovanými licencemi

| redakce | tisk

Česká celoplošná Televize Seznam si nechala aktualizovat všechny čtyři typy vysílací licence - tedy pro šíření programu prostřednictvím satelitní, pozemních vysílačů, kabelových sítí i skrze zvláštními přenosovými systémy (internetem).

Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém prvním zasedání konaného 18. ledna 2022 odsouhlasil změny licenčních podmínek licence ze dne 24. října 2017, spočívající jednak v úpravě Dalších programových podmínek, kdy stávající znění se nahrazuje tímto zněním: „Televizní program zaměřený na informace a zábavu, zejména na dramatickou tvorbu, dokumenty, zábavu, zpravodajství či publicistiku. Vysílání programu šířené prostřednictvím rozličných přenosových systémů (vysílače, družice, kabelové systémy nebo zvláštní přenosové systémy) může vykazovat dílčí odlišnosti (odchylky), a to zejména z důvodu autorských práv k vysílání pořadů či obchodních sdělení. Tyto odchylky nebudou však mít vliv na základní programovou specifikaci a ostatní programové podmínky.“

Kameraman Televize Seznam (foto: Seznam.cz TV)
▲ Kameraman Televize Seznam (foto: Seznam.cz TV)

Dále se všechny 4 licence upravily v podílu celkového vysílacího času vyhrazeného vysílání evropských děl vyrobených nezávislými výrobci, kdy na místo původních 2 % bude nyní podíl těchto děl ve vysílání 10 % dle žádosti provozovatele doručené Radě dne 13. prosince 2021, respektive doplnění žádosti doručeného ze dne 29. prosince 2021, respektive doplnění žádosti doručeného Radě dne 5. ledna 2022.

Úprava licence Seznam.cz TV je patrně reakcí na nedávný monitoring RRTV, který zjistil, že program se odchýlil od licenčních podmínek, ve kterém chybí bloky zpravodajství.





Reklama




Vybrané články