Quantcast

Sky ztrácí zákazníky - celkem jich má 23 milionů

| redakce | tisk

Provozovatel platforem Sky (Velká Británie a Irsko, Německo a Rakousko a Itálie) výrazně ztratil zákazníky. To bylo ovlivněno omezenými právy na vysílání zápasů Serie A v Itálii - kde počet předplatitelů zejména klesl, ale nebylo uvedeno, o kolik.

Už z tohoto důvodu musí být meziroční srovnání společnosti Sky záporné. Neoficiálně se uvádí, že počet zákazníků Sky v roce 2021 klesl o 198 000.

Comcast/Sky (foto: Comcast Sky)
▲ Comcast/Sky (foto: Comcast Sky)

Jak ukazují aktuální údaje společnosti Comcast, tržby Sky za 4. čtvrtletí 2021 klesly o 2,4 % na 5,1 miliardy dolarů. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se prodeje snížily o 2,5 %. Při pohledu na celý rok je patrné, že tržby společnosti Sky v Evropě vzrostly v porovnání s rokem 2020 přibližně o 9 %. Tržby na konci roku dosáhly 20,3 miliardy dolarů. Podle čtvrtletní zprávy činí růst 3,1 %.

Co se týče předplatitelů, musí společnost Comcast v roční bilanci zaznamenat ztrátu skupiny Sky. Jen ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 se počet zákazníků zvýšil o 61 000 na 23 milionů předplatitelů.

Společnost Comcast se odvolává na rostoucí vztahy se zákazníky v Anglii a Německu, kde se zvýšil počet předplatitelů. Omezená vysílací práva Sky Italia na italskou ligu však měla v Itálii negativní dopad. Celkový počet zákazníků Sky se v roce 2021 snížil o 198 000.

Pokud jde o upravený zisk EBITDA společnosti Sky, společnost Comcast vykazuje nárůst o 10,2 %. (bez měnových vlivů) na celkovou částku 2,4 miliardy USD v roce 2021. Uvedla americká společnost Comcast (vlastník Sky) ve své finanční zprávě za 4. čtvrtletí 2021.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články