Quantcast

Seriál TV JOJ Slovania v nabídce HBO Max

| redakce | tisk

Skupina JOJ Group postoupila vysílací práva na svůj výpravný seriál "Slovania" placené streamovací platformě HBO Max. Seriál, který vznikl ve slovensko-ukrajinské koprodukci a natáčel se na Ukrajině, bude mít premiéru na HBO Max s českými, slovenskými a anglickými titulky dnes 9. června.

Seriál "Slovania" natočila televize JOJ ve slovensko-ukrajinské koprodukci s produkčním triem Wandal Production, European Partnership Media Group a Slovenská produkčná.

Takto rozsáhlý seriál byl v čistě slovenských podmínkách nerealizovatelný, ale s podporou ukrajinského ministerstva kultury vznikl ve světové kvalitě.

Dvanáctidílný slovensko-ukrajinský seriál "Slovania", který se natáčel v Žytomyru a jeho okolí nedaleko Kyjeva, je fiktivní rekonstrukcí historicko-dobrodružného příběhu ze 7. století našeho letopočtu v době před sjednocením slovanských kmenů.

O práva na seriál Slovania se zajímají i další streamovací služby a v několika evropských zemích probíhají jednání. Skupina JOJ Group pokračuje v úspěšném prodeji vlastní produkce do zahraničí a v posledních letech o ni projevily zájem země z Evropy, Blízkého východu i Latinské Ameriky.

Rodinný seriál "Divoké kone" zakoupily televizní stanice ve Francii, Maďarsku, Polsku, Rumunsku a Argentině. Česká TV Prima už od JOJky koupila práva na několik seriálů - kriminálku "Za sklom", historickou detektivku "1890" nebo komediální seriál "Prázdniny". Kromě seriálu "Divoké kone" maďarská veřejnoprávní televize dosud odvysílala rodinný seriál "ZOO", historický seriál "1890" a seriál "Prázdniny" jsou připraveny k vysílání.

zdroj: JOJ





Reklama




Vybrané články