Quantcast

Eutelsat s certifikací ISO 14001 pro teleport v Turíně

| redakce | tisk

Teleport společnosti Eutelsat v italském Turíně nově získal certifikaci ISO 14001, což svědčí o odhodlání skupiny zmírňovat dopady svých pozemních operací na životní prostředí, které jsou prováděny převážně na jejích teleportech.

Certifikace ISO 14001, kterou vydala společnost Bureau Veritas, globální lídr v oblasti certifikačních služeb, je nejnovějším přírůstkem k podobnému ocenění, které v červenci loňského roku zajistil teleport společnosti Eutelsat v Cagliari (Itálie).

Teleport v Turíně (foto: Adrien Daste)
▲ Teleport v Turíně (foto: Adrien Daste)

ISO 14001 je mezinárodní norma, která poskytuje rámec pro monitorování a zlepšování environmentálního chování společností. Certifikuje systém environmentálního managementu (EMS) definovaný jako soubor procesů navržených k začlenění environmentálních aspektů do jiných systémů managementu v rámci organizace.

Aby se EMS kvalifikoval podle normy ISO 14001, musí být společnost schopna monitorovat svůj výkon, snižovat svou uhlíkovou stopu, budovat povědomí mezi svými zaměstnanci a dodržovat všechny platné předpisy v oblasti životního prostředí a zároveň usilovat o neustálé zlepšování pomocí ukazatelů a kontrol, které umožňují provádět smysluplné změny v systému.

Hlavní technický ředitel Eutelsat Pascal Homsy uvedl: "Certifikace je jasnou ukázkou silného odhodlání skupiny zlepšovat své působení na životní prostředí. Společenská odpovědnost společnosti je klíčovým pilířem naší firemní strategie. Jsme velmi hrdí na to, že náš turínský teleport je lídrem v našem firemním závazku vůči společnosti získáním této certifikace, která odráží rozsáhlou práci a odhodlání všech našich týmů na tomto provozním místě.“





Reklama




Vybrané články