Quantcast

Profen spustí platformu na satelitu Badr 4

| redakce | tisk

Na telekomunikačním satelitu Badr 4 (26°E) se objeví nová televizní platforma společností Profen. Arabský satelitní operátor Arabsat podepsal kontakt o strategickém partnerství se společností Profen, která bude televizní multiplex využívat k šíření různých programů.

Satelit Badr 4 pokrývá především severní Afriku a Střední východ. Družice také pokrývá značnou část Evropy. Příjem platformy Profen proto bude možný i v regionu střední Evropy.

Smlouva Arabsatu se společností Profen je jednou z novinek IBC 2022. Arabsat na mezinárodní výstavě a konferenci satelitního vysílání IBC 2022 v Amsterdamu (Nizozemí) představil své nové služby, včetně chystané družice Badr 8, která bude vypuštěna začátkem příštího roku. Badr 8 je nejmodernější družice vybavená pokročilou technologií, která zákazníkům nabídne jen ty nejlepší satelitní služby s pokrytím Středního východu a různých regionů Asie, Evropy a Afriky.

Önder Havuzlu, generální ředitel společnosti Profen, řekl: "Nejlepší infrastruktura a zařízení teleportu společnosti Profen ve své třídě, včetně certifikací ISO9001 a ISO27001, jsou dobře vybaveny pro aktivní poskytování hostingových a telekomunikačních služeb datových center předním operátorům a zároveň řeší významný růst v globální spotřebu dat a umožňuje rozšířit konvergenci sítě přes 5G bezdrátové, pozemní sítě a GEO, MEO a LEO satelity".

"Jsme potěšeni, že ve spolupráci s Arabsatem přebíráme významné prvenství na telekomunikačním trhu. Náš provoz satelitní pozemské stanice zajistí poskytování vysoce bezpečné a kvalitní video distribuce na Střední východ a do mnoha oblastí Asie, Evropy a Afriky," dodal šéf Profenu.





Reklama




Vybrané články