Quantcast

4G a 5G mobilní sítě přes satelity O3b mPOWER

| redakce | tisk

S bezprecedentní poptávkou po vysoce výkonném mobilním připojení v nejizolovanějších komunitách Amazonie satelitní operátor SES (Astra) dnes oznámila, že podepsala víceleté obnovení kapacity s Claro Brasil prostřednictvím společnosti Embratel, její divize podnikových řešení.

Dohoda umožní dodávky vylepšených služeb připravených na 4G/5G prostřednictvím své sítě O3b mPOWER, komunikačního systému nové generace společnosti SES na střední orbitální dráze (MEO), v nejméně osmi z 23 měst telekomunikační společnost obsluhuje multiorbitální satelitní síť SES v celém regionu.

Ilustrační foto (foto: SES)
▲ Ilustrační foto (foto: SES)

Podle smlouvy by společnost Embratel mohla využít 4 Gb/s přes síť O3b mPOWER společnosti SES k rozšíření své vysoce výkonné mobilní backhaul služby prostřednictvím této špičkové technologie tak, aby obsluhovala více než 260 000 obyvatel osmi měst v regionu Amazonie. SES bude i nadále poskytovat služby dalším komunitám v regionu geostacionární (GEO) satelitní páteřní kapacitou.

Embratel se za posledních pět let spoléhal na rostoucí množství satelitních služeb SES, aby splnil požadavky brazilské národní telekomunikační agentury (Anatel) na univerzální službu na podporu komunit v Amazonii - nejizolovanějším regionu v Brazílii.

Společnost Embratel zvýšila svou poptávku po kapacitě SES z počátečních 250 Mbps obsluhujících čtyři města na 5,5 Gbps šířky pásma GEO a MEO podporující 23 měst. Například díky flexibilitě, kterou nabízí aktuální generace systému MEO společnosti SES, O3b, se některé místa rozrostly na více než 500 Mb/s.

Využitím služby mPOWERED Mobile Backhaul společnosti SES, řešení dodávaného prostřednictvím O3b mPOWER, bude Embratel také schopen podporovat požadavky na vysokou propustnost sítí 5G pomocí řešení, které je škálovatelné na více gigabitů za sekundu na lokalitu.

Podle společnosti Embratel nová technologie O3b mPOWER společnosti SES umožní rozšířit platformu firemní sítě a poskytnout zcela novou úroveň mobilních služeb zákazníkům v některých z nejizolovanějších vesnic a měst v regionu Amazonie.

zdroj: SES





Reklama




Vybrané články