Quantcast

RTVS v sérii Moje miesta přestaví krajská města

| redakce | tisk

Dvojka RTVS přinese novou dokumentární sérii "Moje miesta - príbeh mesta", která představí divákům osm slovenských krajských měst prostřednictvím lidí, kteří v nich dlouhodobě žijí a jsou jejich součástí.

První část dokumentu, který je jedním z mnoha pořadů připravovaných RTVS k blížícímu se 30. výročí Slovenské republiky, odvysílá Dvojka v neděli 30.10.2022 ve 20:10 hodin.

Foto k cyklu Moje miesta - príbeh mesta (foto: RTVS)
▲ Foto k cyklu Moje miesta - príbeh mesta (foto: RTVS)

Každým z krajských měst budou diváky doprovázet zajímavé osobnosti, jejich autentičtí obyvatelé. V první části nás Košicemi provede průvodce Milan Kolcún, moderní a inovativní přístup k budování veřejných prostor představí Zuzana Révészová a Viktória Mravčáková a atmosférou a vůněmi města nás provede jedna z nejvýznamnějších parfumérek v Evropě Eva Škovranová.

Druhou epizodou nás uličkami Prešova provedou mimo jiné Katka Koščová i její sestra, herečka Veronika Husovská s manželem, hudebním skladatelem Martinem. V Žilině se setkáme i s hercem Jánem Dobríkem, v Trenčíně například s Rasťem Pavlikovským, v Nitře i s herečkou Evou Pavíkovou, v Trnavě například se spisovatelkou Lucií Chrenko, v Banské Bystrici i s olympionikem Matějem Tóthem a Bratislavou nás provede architekt a hudebník Juraj Benetin, ale také spisovatel a textař Daniel Hevier.

Diváci série "Moje miesta - príbeh mesta" namísto informací a čísel poznají pocity, které lidé ze svého města mají, kam v něm rádi chodí a co se jim na jejich městě líbí. Nové dokumenty ukáží i ikonická místa a vizuálně atraktivním způsobem zachytí život města v přítomnosti - čím daná metropole žije.

zdroj: RTVS





Reklama




Vybrané články