Quantcast

Telekarta vyřešila problémy se zarušením

| redakce | tisk

Útoky na ruské satelitní vysílání nadále probíhají. A to již téměř čtvrt roku. Jinak je tomu v případě ruské pay-tv platformy Telekarta, která se zatím jako jediná s ataky na svoji infrastrukturu vypořádala.

Signály všech transpondérů platformy Telekarta již fungují stabilně a to již několik týdnů. Díky tomu mohl operátor vypnout dočasnou (pomocnou) distribuci multiplexu s hlavními federálními kanály na satelitu Express 80 (80°E), na kmitočtu 12,688 GHz, polarizace horizontální.

Ostatní DTC a DTH platformy nadále bojují se zarušením. Již od 13. června letošního roku. Částečně jsou úspěšné DTH platformy Trikolor TV a NTV Plus na pozici 36°E a to konkrétně na družici Express AMU1, kde došlo ke změně footprintu (pokrytí) a tím skončilo zarušení vysílání.

Jiná je situace u MTS TV (74,7°E) a též distribuční platformy STV (Spustnikovoje Televiděnije) na stejné družici a též v případě distribučních signálů ruských stanic do Evropy na pozici 14°W, kde jsou pravidelně neznámými subjekty zarušeny.

Signálové problémy se zatím neobjevují na družici Express AT1 (56°E), kde vysílají tři DTH služby - Trikolor TV, NTV Plus a Russkij Mir.





Reklama




Vybrané články