Quantcast

Platforma M7 Deutschland ze satelitu jen do konce roku

| redakce | tisk

Německá distribuční televizní platforma M7 Deutschland má využívat kapacity na satelitu Eutelsat 9B (9°E) jen do konce roku 2023. Kabeloví operátoři, kteří využívají služeb M7, často do dnes známé jako "KabelKiosk", musí jednat rychle.

Programová nabídka šířená přes satelit Eutelsat 9B (9°E) má zmizet do konce aktuálního kalendářního roku. Operátoři musí zvolit jinou metodu příjmu programů, například přes optické sítě firmy M7. Pro migraci je nutný nový hardware, který bude potřeba k nastavení nové technologie v koncové stanici.

Pokud se společnost M7 rozhodne dodržet svůj plán, operátoři ztratí přístup k satelitním programům od roku 2024. Alternativní řešení v podobě hotových balíčků pro retransmisi nabízí mj. M7, HD+ či Ocilion.

Operátor kabelové sítě samozřejmě nemusí uzavírat žádné smlouvy s jinými poskytovateli a může si zvolit distribuci volně šířených ( FTA) programů ze satelitu Astra (19,2°E). Není potřeba vyměňovat přijímací zařízení v koncové stanici, ale využití těchto signálů vyžaduje trochu více úsilí. Poskytovatelé jako M7 či Ocilion poskytují připravený balíček kanálů, který je zpracován z IP streamu do nabídky DVB-C.

M7 Deutschland obsluhuje více než 160 operátorů v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Lichtenštejnsku a Lucembursku. Někteří z nich stále používají satelitní technologii, ale mnoho z nich již přešlo na optické sítě nebo jsou v přechodné fázi. Opuštění satelitní distribuce souvisí s měnícími se potřebami zákazníků, včetně poskytování SVoD služeb.

Společnost M7 Deutschland využívá na satelitu Eutelsat 9B (9°E) celkem 9 transpondérů ve standardu DVB-S2. Vysílání většiny stanic je zakódováno systémy Conax a Videoguard. Některé programy jsou FTA (BBC News, Nickelodeon / Comedy Central, VOXup).

zdroj: satkurier.pl + digitalfernsehen.de





Reklama




Vybrané články