Quantcast

Zakázané ruské tv skončily přes Eutelsat

| redakce | tisk

Ruské veřejnoprávní a privátní televizní stanice, které jsou na sankčním seznamu Evropské unie (EU), se již nevysílají z kapacit satelitu Eutelsat 36B, který pro šíření svých služeb využívá operátor ruské DTH platformy Trikolor TV na pozici 36°E.

Trikolor TV ukončil přes Eutelsat 36B šíření stanice Rossija 1, Pervyj kanal a NTV. Tytéž programy mohou abonenti zmíněné platformy sledovat z pozice 36°E z domácího (ruského) satelitu Express AMU1, na které nemůže EU a ani francouzský regulátor uplatňovat sankce.

Abonenti Trikolor TV o federální programy nepřicházejí.

Pravděpodobným důvodem dočasné distribuce tří zmíněných programů přes Eutelsat 36B je změna pokrytí (footprintu) družice Express AMU1, který nově již nepokrývá Kaliningrad. Abonentům z uvedené oblasti bylo doporučeno přesměrovat přijímací paraboly z pozice 36°E na novou orbitální pozici 56°E, odkud Trikolor TV poskytuje své služby nejenom pro diváky v oblasti Sibiře ale nově i Kaliningradu.

Přesměrování parabol Trikolor TV v Kaliningradu na 56°E bylo dokončeno a tedy nebyl důvod v pokračování šíření těchto stanic ze satelitu Eutelsat 36B.

Z pozice 56°E poskytuje své služby pro abonenty z Kalingradu i NTV Plus. Dále je zde šířena i DTH platforma Russkij Mir pro nově anektovaná ukrajinská území Ruskem.

bývalé technické parametry - Rossija 1 (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Eutelsat 36B (36°E), freq. 11,804 GHz, pol. L, SR 27500, FEC 1/2, DVB-S2/QPSK, CA DRE Crypt

bývalé technické parametry - Pervyj kanal, NTV (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Eutelsat 36B (36°E), freq. 11,843 GHz, pol. L, SR 27500, FEC 1/2, DVB-S2/QPSK, CA DRE Crypt

zdroj: flysat.com + vl.info





Reklama




Vybrané články