Quantcast

14W: Zakázané ruské tv opět z nových parametrů

| redakce | tisk

Televizní platforma se zakázanými ruskými a běloruskými programy se vysílá z nových vysílacích parametrů. Paket je možné nadále přijímat z ruského telekomunikačního satelitu Express AM8 na pozici 14°W.

Pravděpodobně z důvodu zarušení multiplexu neznámými subjekty bylo vysílání přesunuto na jiný kmitočet. Zároveň se paket vysílá se sníženým symbol rate (SR).

Ruské veřejnoprávní televizní stanice Pervyj kanal a RTR Planeta a běloruská televize Belarus 24 jsou na sankčním seznamu Evropské unie (EU). Žádný poskytovatel televizních služeb v EU a to jak na satelitu, v kabelových sítích i internetu nesmí poskytovat výše uvedené stanice. Jediným způsobem, jak programy dostat k divákům v Evropě je šířit stanice prostřednictvími operátora mimo EU, který má k dispozici evropské pokrytí. Takové nabízí právě používaná domácí (ruská) družice Express AM8. Jedinou a poměrně zásadní nevýhodou je, že tato orbitální pozice nepatří v Evropě mezi nejsledovanější. Programy se dostanou k minimu diváků.

RTR Planeta - záběr z příjmu stanice
▲ RTR Planeta - záběr z příjmu stanice

Distribuce ruských a běloruských programů není příliš stabilní - dochází poměrně často ke změnám vysílacích parametrů, eventuálně družice. Běžný satelitní divák nemá šanci sledovat tyto programy bez nutnosti opakovaného přeladění stanic.

Stanice Pervyj kanal Europa vysílá také v Ku pásmu na pozici 45°E, kde pracuje armádní satelit Blagovest 1 (Cosmos 2520) a Azerspace 2/Intelsat 38.

technické parametry - Pervyj kanal Europa, RTR Planeta Europa, Belarus 24 HD:

• Express AM8 (14°W), freq. 11,633 GHz, pol. V, SR 13880, FEC 1/2, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: flysat.com + vl.info





Reklama




Vybrané články