Quantcast

A11 Sport může vysílat pod novým názvem Sporty TV

| redakce | tisk

Chystaný sportovní kanál společnosti Perinvest, a.s. může šířit svůj program pod novým názvem. Plánovaný projekt A11 Sport se bude vysílat pod novou značkou Sporty TV.

Rozhodla o tom Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém 18. zasedání konaného 7. listopadu 2023 na základě žádosti společnosti Perinvest, a.s. ze dne 24. října 2023.

Sporty TV, původně A11 Sport, chce poskytovat svůj program prostřednictvím pozemních vysílačů. Stanice by se měla objevit na jednom z připravených programových slotů v celoplošném DVB-T2 multiplexu 23 u operátora CDG (Czech Digital Group), vlastněný Českými Radiokomunikacemi. Dále má být nový projekt dostupný i v nabídkách ostatních operátorů a to jak na satelitu, v kabelové síti, tak i v internetových tv službách.

Připomeňme, že projekt nové bezplatné sportovní stanice vznikal pod názvem TV Arena. Později došlo k přejmenování na A11 Sport a mělo se jednat o druhý televizní program pod značkou A11. Nakonec v novém názvu brand A11 figurovat nebude.

Sporty TV hodlá divákům přinášet vedle přímých přenosů také rozhovory, reportáže, zprávy a analýzy sportovních výsledků, rovněž sportovní magazíny a dokumenty. Termín startu byl několikrát změněn - nejprve na podzim letošního roku, následně na srpen 2023.





Reklama




Vybrané články