Quantcast

ATV skončí v SD na konci roku

| redakce | tisk

Rakouská privátní televize ATV nedávno začala informovat své satelitní diváky, že má v úmyslu vypnout svoji distribuci v klasickém SD rozlišení a pokračovat v technicky kvalitnějším formátu - ve vysokém rozlišení (HDTV).

ATV proto spustila informační kampaň ve vysílání a rovněž také v EPG u SD verze, kde je klasický programový průvodce nahrazen informací o plánovaném ukončení SD vysílání.

Termín vypnutí ATV v SD nebyl doposud konkretizován. Nyní je termín již známý. ATV v SD skončí k 31.12.2023. Diváci mají proto měsíc čas na eventuální přeladění svého set top boxu či televizoru a kontrolu, zda sledují HD vysílání, eventuálně čas na obměnu zastaralého přijímacího zařízení za nové.

Nejenom ATV skončí v SD. Jako první z hlavních rakouských vysílatelů vypne zastaralou formu distribuce veřejnoprávní ORF. Již 4.12.2023 hodlá vypnout SD distribuci u stanice ORF Sport+. Do konce roku 2024 pak i ostatní programy ORF v SD.

Všechny programy ORF, stejně tak i ATV jsou satelitním divákům dostupné v HD rozlišení.

Satelitní signál ATV v SD i v HD rozlišení je z důvodu omezení vysílacích práv zakódován a dostupný uživatelům modulů a přístupových karet, eventuálně předplatného ORF, HD Austria, respektive rakouské nabídky pay-tv služby Sky.





Reklama




Vybrané články