Quantcast

Zaměstnanci TV Markíza nevstoupí do stávky

| redakce | tisk | názory

Vedení slovenské komerční televize Markíza ocenilo rozhodnutí svých zaměstnanců nevstoupit do stávky. Podle provozovatele stanice tak většině zaměstnanců záleží na dobrém jménu jejich televize a stávající situaci považují za řešitelnou cestou racionálního dialogu.

"Vedení televize v této souvislosti deklaruje ochotu a snahu v takovém dialogu pokračovat, pokud v něm budou jako partneři vystupovat takoví zástupci zaměstnanců, kterým jde skutečně o rozumný dialog, a nikoli o vyhrocení celé situace," uvedla ve svém prohlášení TV Markíza.

Grafika s logem TV Markíza (foto: TV Markíza)
▲ Grafika s logem TV Markíza (foto: TV Markíza)

TV Markíza pro tento dialog stanovila tři body, které jsou podle jejího názoru nepřekročitelné. Za prvé provozovatel nepřipustí, aby její vysílání bylo zneužité ve prospěch kterékoliv ze soupeřících politických stran. Za druhé je redakční zodpovědnost za vysílání televize v rukách vedení jako zástupců držitele oprávnění na vysílání. A za třetí není možné, aby jakákoliv osoba zneužila vysílací prostor k neautorizovanému vysílání a poškodila dobré jméno TV Markíza, reprezentovala do budoucna zájmy redaktorů, moderátorů a byla nadále tváří televize.

"Management TV Markíza je zároveň přesvědčen, že ve skutečnosti se požadavky jeho zaměstnanců a zaměstnankyň prakticky shodují s jeho vlastními snahami, směrnicemi Redakční rady CME, jakož i závěry Redakční rady CME," dodala televize Markíza.

Zaměstnanci TV Markíza vstoupili do stávkové pohotovosti poté, co koncem května byla z obrazovkách hlavního kanálu TV Markíza stažena politická diskusní relace Na telo v reakci na závěrečný výstup moderátora.

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články