Quantcast

Skupina Nova zahajuje druhý ročník Zeleného týdne

| redakce | tisk | názory

Skupina Nova pořádá u příležitosti Světového dne životního prostředí v týdnu od 10. června do 16. června Zelený týden. Každý den je tak zaměřen na jednu oblast všedního života od dopravy, recyklaci až například po to, jak ušetřit za energie.

Cílem Zeleného týdne je upozornit širokou veřejnost na důležitost ochrany životního prostředí a inspirovat je, že každý malý krok může znamenat rozdíl ve prospěch ochrany přírody.

Diváci se tak mohou těšit na zajímavé reportáže, články a rozhovory nejen ve vysílání Snídaně, v Televizních novinách, na zpravodajském webu TN.cz, ale i na Voyo, kde budou po celý týden uvedeny tematické filmy a pořady.
 
Čistá příroda, kvalitní potraviny nebo třeba dostupná energie. To jsou mimo jiné příklady námětů letošního Zeleného týdne. Jako mediální společnost chceme naše diváky nejen bavit, ale přinášet jim i aktuální témata, která hýbou naší společností. A ochrana životního prostředí k nim rozhodně patří. Přidat se může úplně každý,“ shrnuje Marek Vácha, ESG manažer TV Nova.

Zelený týden (foto: TV Nova)
▲ Zelený týden (foto: TV Nova)

Zelený týden začne v pondělí, které přinese zaměření na udržitelné formy dopravy, ať už sdílenou dopravu, důležitost hromadné dopravy, elektromobilitu a cyklistiku.

V úterý bude tématem recyklace, tedy jak správně třídit odpady, ale i jak se vyhnout rizikům ultra rychlé módy.

Středa bude věnována jídlu. V rámci zpravodajského vysílání se diváci dozví například rady a tipy ohledně zdravého stravování, o výhodách rostlinné stravy, chytrého nákupu biopotravin či o tom, jak se vyhnout plýtvání.

Čtvrtečním tématem bude energetika, kdy tématem budou výhody obnovitelných energií nebo třeba jak za energie ušetřit.

Pátek bude věnován tématu biodiverzity, tedy jak se zapojit do ochrany rozmanitosti zvířat i rostlin, ať už založením domácí zahrady a nalákáním včel nebo například o důležitosti stromů v krajině.

Sobota bude zejména o vodě. Diváci se seznámí s možnostmi, jak ušetřit za vodu, jak se chránit proti bleskovým záplavám nebo naopak jak se bránit proti suchu.

A neděle pak bude o inspirativních příbězích Čechů, kteří aktivně podporují ochranu přírody.

TV Nova věří, že každý malý krok směrem k udržitelnosti se počítá. A Zelený týden je jednou z mnoha dalších prospěšných iniciativ, které TV Nova pořádá v rámci své strategie CME Cares.

zdroj: Nova

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články